Det skal du bruge:
2 æg
300 gram sukker
250 gram. smeltet smør
6 spsk. kakao (ægte)
250 gram hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2½ dl mælk
Hvis du kan lide orangesmag, så kan du tilføje reven skal af en økologisk appelsin.
Jeg bager altid dobbeltportion for så passer det til en bradepande med låg (42 x 29 cm)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt (ca. 10 min.)
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Smelt smørret og tag det af varmen. Hæld mælken i smørret.
- Tilføj nu skiftevis det tørre og det våde til æg og sukker. Jeg bruger altid en melsigte til det tørre, da det giver en bedre og luftigere kage.
- Hæld dejen i en smurt bradepande 24x30 eller i en springform.
- Bag kagen i miderste rille i ca 35-45 min. Hvis du har lavet dobbeltportion, så skal den have noget mere, da den bliver noget højere i den store bradepande.
- Stik med en nål i midten efter endt tid, for at se om kagen er færdig. Den skal ligesom hæve op og "knække" ned langs midten før den er færdig.
- Pynt evt. med glasur eller chokoladesmørcreme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar