De her grillspyd er virkelig skønne og kødet dejligt saftigt. Jeg har fundet opskriften på nettet (pinterest), så målene er i amerikanske cup. Der findes masser af omregningstabeller på nettet hvis ikke du har et cupmålebægersæt.
14-16 grillspyd:
- 6 kyllingebryster
- 1 cup soyasovs
- 1 dåse ananas i stykker (gem 1 cup af saften)
- 1 cup kokosmælk
- ½ cup honning
- 1 bundt hakket forårsløg
- ½ hakket løg
- 4-5 fed hvidløg
- ca 3 cm revet frisk ingefær
- 1 teske sesam olie
- Bambusspyd
- skær alt fedt og sener af kyllingen. Skær dem i passende tern
- Bland alle ingredienserne til marinaden på nær ananasstykkerne (gem dem til senere)
- Marinér kyllingen i mindst 4 timer i køleskabet. Gerne natten over.
- en time før du skal grille lægges spydene i vand. Det sikrer at de ikke brænder når du griller dem.
- Saml spydende med skiftesvis kylling og ananasstykker
- Grill dem ved medium varme. Vend dem ofte, så de ikke brænder på. Grill dem i 5-7 minutter.
- Servér dem med kokosris og en frisk salat eller wokstegte grøntsager.
Skift halvdelen af vandet ud med kokosmælk når du koger risene og tilføj 1-3 spsk kokosmel til risene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar