torsdag den 1. august 2013

Hawaii kyllinge grillspyd serveret med kokosris



De her grillspyd er virkelig skønne og kødet dejligt saftigt. Jeg har fundet opskriften på nettet (pinterest), så målene er i amerikanske cup. Der findes masser af omregningstabeller på nettet hvis ikke du har et cupmålebægersæt.

14-16 grillspyd:
  • 6 kyllingebryster
  • 1 cup soyasovs
  • 1 dåse ananas i stykker (gem 1 cup af saften)
  • 1 cup kokosmælk
  • ½ cup honning
  • 1 bundt hakket forårsløg
  • ½ hakket løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • ca 3 cm revet frisk ingefær
  • 1 teske sesam olie
  • Bambusspyd
Fremgangsmåde:
  1. skær alt fedt og sener af kyllingen. Skær dem i passende tern
  2. Bland alle ingredienserne til marinaden på nær ananasstykkerne (gem dem til senere)
  3. Marinér kyllingen i mindst 4 timer i køleskabet. Gerne natten over.
  4. en time før du skal grille lægges spydene i vand. Det sikrer at de ikke brænder når du griller dem.
  5. Saml spydende med skiftesvis kylling og ananasstykker
  6. Grill dem ved medium varme. Vend dem ofte, så de ikke brænder på. Grill dem i 5-7 minutter.
  7. Servér dem med kokosris og en frisk salat eller wokstegte grøntsager.
Kokosris:
Skift halvdelen af vandet ud med kokosmælk når du koger risene og tilføj 1-3 spsk kokosmel til risene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar