Gulerodssnegle (14-16 stk)
Dej:
15 g gær
1 ½ dl letmælk
1 tsk. groft salt
½ spsk. sukker
¾ dl oliemargarine
75 g fint rugmel (1 ½ dl.)
75 g grahamsmel (1dl.)
ca.125 g hvedemel
Fyld:
250 g gulerødder (3-4 stk.)
50 g oliemargarine
3 spsk. rørsukker
2 ½ spsk. hvedemel (25g)
2 tsk. kanel
Pensling:
1 æg
Drys:
Solsikkefrø
1. Smuldr gæren og rør den ud i lunkent mælk.
2. Rør salt, sukker og fedtstof i.
3. Tilsæt rugmel og grahamsmel og rør sammen.
4. Ælt hvedemelet gradvis i til en smidig og glat dej.
5. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.
6. Fyldet tilberedes af skrællede og kogte gulerødder, der blendes eller røres
sammen med de øvrige ingredienser.
7. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20x25 cm.
8. Smør fyldet på dejen og rul den sammen.
9. Skær den i 14-16 skiver. Sæt dem på bageplade med bagepapir og lad dem
efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg og drys solsikkefrø på.
10. Bag sneglene midt i ovnen ved 200°C ca. 20 min.
11. Afkøl på rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar