Ingredienser:
* 600 gr. rabarber
* 300 gr. rørsukker
* 1/2 tsk vanillepulver (eks. fra Urtekram)
* 1 tsk. lakridsrodspulver (kan bl.a. købes i Matas) (ønskes en mere kraftig smag af lakrids skal du bruge 2 tsk. lakridsrodspulver)
* Rød melatin
Rabarberne skylles og skæres i 3-4 cm. stykker. Kommes i en gryde med sukker og koges langsom op, koger ca 10 min. Rør 1 tsk. melatin, 2 tsk sukker og 1 tsk lakridsrodspulver sammen, og hæld det i gryden med rabarberne.
Lad det småkoge 2 min. mere. Lav følgende test for at se om det er stift nok. Sæt en ske ned i marmeladen og løft den op. Den skal nu dryppe 2 gange og den 3. dråbe skulle gerne blive hængende. Hvis den gør det, så er den stiv nok. Ellers må du blande lidt mere Melatin med sukker og forsøge igen.
Hæld det herefter på atamonskyllede syltetøjsglas, luk straks til.
* 600 gr. rabarber
* 300 gr. rørsukker
* 1/2 tsk vanillepulver (eks. fra Urtekram)
* 1 tsk. lakridsrodspulver (kan bl.a. købes i Matas) (ønskes en mere kraftig smag af lakrids skal du bruge 2 tsk. lakridsrodspulver)
* Rød melatin
Rabarberne skylles og skæres i 3-4 cm. stykker. Kommes i en gryde med sukker og koges langsom op, koger ca 10 min. Rør 1 tsk. melatin, 2 tsk sukker og 1 tsk lakridsrodspulver sammen, og hæld det i gryden med rabarberne.
Lad det småkoge 2 min. mere. Lav følgende test for at se om det er stift nok. Sæt en ske ned i marmeladen og løft den op. Den skal nu dryppe 2 gange og den 3. dråbe skulle gerne blive hængende. Hvis den gør det, så er den stiv nok. Ellers må du blande lidt mere Melatin med sukker og forsøge igen.
Hæld det herefter på atamonskyllede syltetøjsglas, luk straks til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar